Arboretum Antwerpen

Arboretum Antwerpen2017-12-13T15:52:08+00:00

Project Description

Schaafstraat Antwerpen

Architecten
Opdrachtgever
Project jaar
Project locatie
Aantal woningen
Oppervlakte
Aannemer
Fotografie

: Geert Vennix en Frederik Vermeesch
: N.V. Stadsprojecten
: 2007
: Schaafstraat, Antwerpen
: 14 woningen bovenop een parkeergarage
: 1600 m2
: ABEP
: Kees Hummel

Het project is het resultaat van een gewonnen architectuurprijsvraag. Het ontwerp werd geselecteerd door een jury van architecten en stedenbouwkundigen onder voorzitterschap van de Vlaamse Bouwmeester.

De 14 woningen vormen samen het sluitstuk van een stedelijk blok. De bouwdiepte is hier beperkt gehouden tot 7,5 meter. Hierdoor is de binnentuin maximaal groot en zijn de nieuwe woningen bijzonder licht.

De woningen zijn zodanig vormgegeven dat de breedte van de woning per verdieping verschilt. De woonkamer ligt op de breedste verdieping. De wintertuin strekt zich uit over hele achterzijde van de woning en dient naar behoefte als balkon of als uitbreiding van de woonkamer.

De binnentuin is ontworpen als een verzameling van individuele tuintjes, elke woning beschikt over een eigen tuintje in de grote collectieve tuin. De eigen tuin is privé en de aanleg ervan is vrij door de bewoners te bepalen, enkel de ligusterhagen die de tuintjes afschermen zijn voorzien. In de binnentuin worden grote bomen aangeplant. De bomen en de beukenhagen bepalen de algemene sfeer van de tuin en bieden onderlinge privacy.

Terug